کودک به فضای باز و سبز، محیط های سالم و فضاهایی احتیاج دارد⁉️
🔹بسیاری از خانوارهای ساکن به دلیل نحوه سکونت در قطعات کوچک مسکونی و آپارتمان های کوچک، از داشتن چنین فضایی محروم اند. مدرسه ها نیز با ابعاد و اندازه های قابل قبول آموزشی مناسبت کمی دارند. فضای حایل بین این دو نیز با عرض نامتناسب راه ها، جریان رفت و آمد سواره، سر و صدا، آلودگی هوا، و مشکلات شهری بدور از فضای باز و سبز، و خدمات و نیازهای کودک همراه است. در تمام محله ها نوع کاربری زمین به نحوی است که منفعت اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
🔹اگر چه مهدهای کودک به خودی خود می توانند نقش سازنده ای در آموزش و پرورش اجتماعی کودک داشته باشد، ولی اغلب خانواده های استفاده کننده ترجیح می دهند که از این مکان ا به عنوان محلی صرفاً برای نگهداری، هنگامی که آنان به کار مشغولند، استفاده کنند. به همین خاطر است که مهدهای کودک به جای پراکنش مناسب در سطح شهر و محله های شهر، به طور عمده همجوار با مراکز اداری یا در مسیر خیابان های اصلی و پر رفت و آمد هستند؛ جایی که والدین با یک لحظه توقف اتومبیل، بتوانند کودک را به آن بسپارند.
🔹استفاده از فضاهای سبز نیز هنگامی میسر است که والدین زمان لازم را برای گردش کودکان بر حسب فرصت های خود انتخاب کنند. در حالیکه کودکان با توجه به تراکم جمعیت و ساختمان محاصره شدن در میان بافت شهر، هر روز و هر لحظه به این فضاها نیازمندند. فضاهای ورزشی بسیار محدود است و فرهنگسراهای کودک جز در چند نقطه که آن هم به عنوان جزیی از فرهنگسراهای عمومی موجود شهر محسوب می شود، دارای امکانات لازم نبوده و با نقص روبرو می شود. از کتابخانه کودک، مراکز گسترده پرورش فکری جز در موارد نادر خبری نیست.
🔹مرکز آموزش های هنری و سرگرمی یا محدود است یا پاره ای از آن ها توسط بخش خصوصی اداره می شود که پرداخت هزینه آن برای بسیاری از خانواده ها مشکل است. مرکز علوم مربوط به کودک نیز همینطور. سینمای کودک در حدی محدود عمل می کند. موزه های فرهنگی و هنری اگر چه در سطح شهر وجود دارد، ولی به حالتی متمرکز عمل کرده و در درون مناطق شهری قرار نگرفته است. در مجموع، این موزه ها برای بزرگسالان است و نه کودکان. برای کودکان یک محیط شهری خوب، محیطی است که انتظارات کودکی آن ها را برآورده سازد.
موضوعات مرتبط: برنامه ریزی شهری ، شهرسازی ، مدیریت شهری
استراتژی سکوت_ 6 موقعیتی که در آن ها باید جلوی زبانتان را بگیرید
روزیاتو_مترجم:گلریز برهمند
- اگر کسی شما را عصبانی می کند
۵ ثانیه به خود فرصت دهید تا قبل از اظهار نظر، افکار خود را جمع کنید.
- اگر می خواهید در جمع اشتباه دیگران را اصلاح کنیدحتی اگر فقط قصد کمک داشته باشید، نباید اشتباه کسی را اصلاح کنید، به خصوص اگر آن ها را خیلی خوب نمی شناسید.
- اگرحرفی که قرار است بزنید باعث دلخوری کسی می شود
- اگر حرف می زنید که فقط حرفی زده باشید
اگر حرف هایتان ربطی به موقعیت فعلی ندارد، می توانید آن ها را برای زمان دیگری نگه دارید
- اگر پای یک نفر دیگر را به بحث می کشد
راز کسیکه به شما اعتماد کرده پیش نفر سوم بازگو نکنید
- اگر کسی قهر کرده
تحقیقات نشان داده قهر ،بخشی از مغز را تحریک میکند که درد فیزیکی را تشخیص می دهد. بنابراین قهر درواقع درد آور و آسیب زننده است. بعد از اینکه تلاش کردید درمورد مشکلات تان صحبت کنید و شخصی که قهر کرده را دعوت به صلح کردید، قهر باید تمام شود.
اگر قهر ادامه پیدا کند، شما هم باید فارغ از اینکه این کار تا چه حد می تواند درد آور باشد، به آن شخص بی اعتنا شوید و سکوت کنید.
موضوعات مرتبط: فن بیان و سخنوری
برچسبها: فن بیان , سخنوری
دمنوش گیاهی
روش تهیه
تمام نوشیدنی های های معرفی شده دراین جزوه به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم (کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم.
این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود.
انواع دمنوش گیاهی و خواص و طریقه مصرف
در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیمو ترش تازه میل کرد.
۱- دمنوش گیاهی گـل گـاو زبـان و سنبل الطیب:
ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرباخوری؛ لیموعمانی،۱عدد.
خواص: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد سودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است.
سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضد قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنج و صرع بوده؛ قوه باه (میل جنسی) را نیز تقویت می کند.
۲- دمنوش گیاهی به لیمو و زیرفون:
ترکیبات: به لیمو، ۱قاشق مربا خوری و زیرفون، ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، تپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثر است؛
همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشو دهنده کلیه و مقوی معده است.
مصرف این چای به علت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.
۳- دمنوش گیاهی بادرنجبویه و زیرفون:
ترکیبات: بادرنجبویه ۱قاشق مربا خوری و زیرفون ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: این چای طبیعت بسیارگرمی داشته، مقو ی قلب و اعصاب، خون ساز، تـقـویـت کننده سلولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی فشارخون است.
بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوی مغز، ضد صدای گوش، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است.
این چای نیز به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.
۴- دمنوش گیاهی بابونه:
ترکیبات: بابونه ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است.
ضد بلغم و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقوی آنها و شستشو دهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلی سیستم عصبی است و علاوه بر آن، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست و اشتها آور است.
۵- دمنوش گیاهی به لیمو:
ترکیبات: به لیمو ۱قاشق غذاخوری.
خواص: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب و آسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضد نفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.
۶- دمنوش گیاهی دارچین:
ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
خواص: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواص نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پا دردهای رطوبتی است.
دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتها آور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند.
جالب است که بدانید طبق نظر اطبای قدیم، اثر مثبت دارچین بر اعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است.
زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.
۷- دمنوش گیاهی زنجبیل:
ترکیبات: زنجبیل قلم (نکوبیده) ۲قطعه متوسط.
خواص: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضد بلغم، بالابرنده قوی فشارخون، مقوی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد رطوبت مزاج، خونساز، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوه باه، مقوی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضد مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوب تب مالت و ضد سرطان می باشد.
نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود.
۸- دمنوش گیاهی میوه گل نسترن:
ترکیبات: میوه گل نسترن ۱۵عدد.
خواص: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست.
میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضد اسهالی دارد.
۹- دمنوش گیاهی زیرفون:
ترکیبات: زیرفون ۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد.
این چای در درمان ناراحتی های عصبی و تشنج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد.
باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.
۱۰- دمنوش گیاهی آویشن:
ترکیبات: آویشن ۱قاشق غذاخوری.
خواص: آویشن با طبیعتی معتدل، بالابرنده فشارخون، مقوی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی، افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.
آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم موثر است.
۱۱- دمنوش گیاهی اکلیل کوهی (رُزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی ۱قاشق غذاخوری.
خواص: اکلیل کوهی که برخی آن را «گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضد صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضد دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوانی و کمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.
۱۲- چای گزنه:
ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.
خواص: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است.
این گیاه، از بین برنده سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.
گزنه، همچنین ضد سرطان، ضد خونریزی، زیادکننده شیر مادر، برطرف کننده خستگی، ضد ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.
۱۳- چای مرزنجوش:
ترکیبات: مرزنجوش ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش بر اعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز بی خوابی نموده است.
این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آور خود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثر است و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضد نفخ و ورم معده، ضد اسهال و اشتها آور کاربرد دارد.
۱۴- چای اسطوخودّوس:
ترکیبات: اسطوخودّوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم و خشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد.
این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است.
۱۵- چای فلوس:
ترکیبات: مغز فلوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت فلوس، معتدل و ضد صفراست و به عنوان یک ملین و مسهل قوی (اما با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورم امعاء و احشاء را تـسـکیـن می دهد.
فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.
۱۶- چای زعفران:
ترکیبات: زعفران کوبیده ۱قاشق مرباخوری.
خواص: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوی قلب، محرک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضد کرم خوردگی دندان، شستشو دهنده کلیه، مقوی معده، ضدسرفه، ضدحساسیت و خلط آور است.
در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود اما در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.
۱۷- چای نعناع:
ترکیبات: نعناع ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضد اسهال و استفراغ قوی است که مقوی معده و ضد نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
۱۸- چای پونه:
ترکیبات: پونه ۱قاشق غذاخوری.
خواص: پونه، به لحاظ طبی، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواص آن مشابه نعناع است.
۱۹- چای چلتوک برنج:
ترکیبات: چلتوک برنج ۱قاشق غذاخوری.
خواص: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین های گروه «ب» است، از سفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند (به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند.
استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.
۲۰- چای گلپر:
ترکیبات: گلپر ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـد صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضد انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.
۲۱- چای زیره سیاه:
ترکیبات: زیره سیاه ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد و علاوه برتصفیه خون، تقویت قلب و عروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضد زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضد نفخ و مقوی معده می باشد.
۲۲- چای بادرنجبویه:
ترکیبات: بادرنجبویه ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضد صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماری های کلیه، ضد خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.
۲۳- چای بهارنارنج:
ترکیبات: بهارنارنج ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز و اعصاب، شادی بخش و اشتها آور است.
۲۴- چای هوفاریقون:
ترکیبات: هوفاریقون ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوی قلب و اعصاب و درمان کننده میگرن می باشد.
۲۵- چای کوهی(چای پشمی):
ترکیبات: چای کوهی ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضد آلرژی و حساسیت، مقوی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.
۲۶ – چای آلبالو:
ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.
خواص: آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضد صفرا، ضد اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوع، ضد خارش های پوستی، ضد سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است اما مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
۲۷- چای ترش (چای مکّه یا چای گُجرات):
ترکیبات: چای ترش ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد.
مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
۲۸- چای گل سرخ (گل محمّدی):
ترکیبات: گل سرخ (تازه یا خشک شده) ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوی قلب و ضد صفرا و بلغم می باشد.
گل سرخ، ملین بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
۲۹- چای زرشک:
ترکیبات: زرشک آبگیری، ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضد صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی (و تهوع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است.
زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا (در افراد گرم مزاج) می باشد.
۳۰- چای قره قات (قراقات):
ترکیبات: قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواص دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد.
این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثر است.
۳۱- چای غوره:
ترکیبات: غوره ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضد صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ اما برای زخم های معده و اثنی عشر مضر است.
۳۲- چای عنّاب:
ترکیبات: عناب، ۱۵ عدد.
خواص: عناب، طبیعتی معتدل دارد و ملین، تصفیه کننده خون، ضد سرفه و تنگی نفس، کاهش دهنده فشار خون، مفید در درمان بواسیر و برطرف کننده خشونت سینه، حلق و گرفتگی صداست.
۳۳- چای گل پنیرک:
ترکیبات: گل پنیرک ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: این چـای، دارای طبیعتی سـرد و تر، ملین، خلط آور، شستشو دهنده کلیه، ضد درد کلیه و سوزش مثانه، درمان کننده زخم های گوارشی و یکی از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و گلو است.
در انتها تذکر این نکته الزامی ست که چنانچه قصد مصرف دمنوش و یا جوشانده های گیاهی، برای درمان بیماری خاصی دارید، بهتر است با پزشک مجرب طب سنتی در این رابطه مشورت کنید
برچسبها: دمنوش گیاهی
عرقیات گیاهی
1- عرق آويشن (گرم)
تقويت بدن : تقويت معده – رفع ترشي معده – تقويت بينايي – ضددردوتشنج – رقيق کننده خون – درعفونتهاي ريوي ، زکام ، برنشيت ، آسم – گريپ آنژين وسوء هاضمه بي همتاست – براي نقرس وسياتيک مفيداست .
طريقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان ميل کنيد – جهت زکام وگريپ شبي يک بار نصف استکان رادر يک ظرف آب جوش بريزيدوبخوردهيد .
2- آبغوره (سرد و خشک)
مفيدجهت تسفيه خون – ضدچاقي و چربي خون – رفع پا درد – جهت تهيه سالاد و چاشني غذا .
3- آبليمو (سرد)
صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ويتامين ث – چاشني غذا و تهيه سالاد
4- عرق اترج (گرم)
تقويت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک ميکند – به علت دارا بودن کلسيوم فراوان غم و غصه رااز بين مي برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسيار مؤثر است.
طريقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان ميل شود .
5- عرق اسطو خودوس (گرم)
مفيد جهت انواع سردرد ، سرگيجه ، ضربه هاي مغزي ، لرزش اعضاي بدن ، عصبانيت ، فراموشي و درمان نقرس – بيماري هاي کليه و کبد را تسکين مي دهد – رافع عفونت هاي مجاري تنفس وگريپ – آرام بخش و خواب آور خوبي مي باشد.
طريقه مصرف : روزي سه مرتبه هروعده نصف استکان ميل کنيد .
6- اکسير خوشبو (اگير ترکي) (گرم)
تقويت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفيد است .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
7- عرق برگ مورد (سرد)
تقويت موي سر – ريزش مو مخصوصا موهاي چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان مي کند – رافع تنگ نفس – ضد عفوني دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفوني کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونريزي هاي داخلي .
طريقه مصرف : جهت امرازداخلي قبل ازهرغذايک استکان ميل شود – جهت ريزش مو شبي يک بار کمي روي موها بريزيد و کاملا ماساژ دهيد – جهت خارش و جوش صورت روي جوش ها يا بدن بماليد
8- عرق اکاليپتوس
ضد عفوني کننده – تب بر – رفع سرما خوردگي – پايين آورنده قند خون و ميکروب کش
طريقه مصرف : قبل از هرغذا يک استکان ميل کنيد.
جهت ميکروب کشي و ضدعفوني کننده هواي داخل منزل و رفع سرما خوردگي يک استکان رادرنيم ليتر آب ريخته و روزي سه مرتبه بخور دهيد
9- عرق بابونه (گرم)
نيرو بخش – تبهاي بلغمي و عفوني و سودايي و عفونتهاي دردناک را تسکين مي دهد – اختلالات قاعدگي و دردناک رامنظم مي کند – کرم کش است و يبوست مزاج و بلغم رااز بين مي برد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل کنيد .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهاي باردار مضر است .
10- عرق باد رنجبويه (گرم)
تقويت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بيني – زبان - پوست) درمان خستگي هاي روحي و عصبانيت ،بي حوصلگي ، سردرد عصبي و تنگ نفس و ضد استفراغ هاي دوران بارداري .
طريقه مصرف : بعد از هرغذا يک استکان ميل کنيد .
ضمنا جهت گزيدگي حشرات مانند زنبور – پشه و... بسيار مفيد است ، با پنبه به محل گزيدگي بماليد .
11- عرق برگ چنار (بسيار سرد)
چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمي مزاج باشد تسکين مي دهد – ماليدن بر بدن پوست را جلا ميدهد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
12- عرق برگ زيتون
مدر – پائين آورنده فشار خون – مفيد براي نا رسائي هاي کبدي – رافع سردرد – تقويت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکين مي دهد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
13- عرق برگ گردو (گرم)
پايين آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردي مزاج باشد تسکين مي دهد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
14- عرق بومادران (گرم)
نيرو بخش – تقويت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفيه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفيد جهت بواسير – اختلالات قاعدگي و دردناک را بر طرف مي کند – درمان عضله و گرفتگي دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
15- عرق بهار نارنج (گرم)
تقويت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هيستري – رفع افسردگي – درمان بي خوابي و اختلالات عصبي – رفع سکسکه .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان و يا به صورت شربت ميل شود .
16- عرق بيد (سرد)
تقويت معده - آرام بخش – تقويت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان يرقان و سردرد – تسکين دهنده دردهاي تناسلي – لطافت کننده موي سر و رفع شور سر .
طريقه مصرف : جهت امراز داخلي : قبل از هر غذا نصف ليوان ميل شود . جهت سر : شبي يک بار کاملا موها را ماساژ دهيد .
17- عرق بيد مشک (معتدل)
تقويت قلب – رفع گرفتگي و خفقان قلب – تقويت عمومي بدن – ملين – مصرف بيدمشک در دوران جواني مانع فشار خون در زمان پيري مي شود .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان و يا به صورت شربت ميل شود .
18- عرق بيد کاسني (سرد)
تقويت معده – آرام بخش – تقويت قلب – تب بر – ضد يرقان – تصفيه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقويت پوست – تقويت کبد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا نصف ليوان ميل شود .
19- عرق پونه (گرم)
اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن سکسکه – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهاي بار دار مضر است .
20- چهار عرق (گرم)
تقويت معده - رفع ترشي معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
21- عرق تره (گرم)
ضد سرفه - سينه را نرم مي کند - خلط آور - درمان زکام لارنژيت و برونشيت بطور کلي در التهابات دستگاه هاي تنفس و ورم هاي آن ها به کار مي رود - کيسه صفرا را باز مي کند - به هضم غذا کمک مي کند – مقوي کمر و شهوت را زياد مي کند – معالج بواسير و بادهاي غليظ شکم مي باشد – خون بواسير را قطع مي کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفوني کننده آن و مانع سقط جنين مي شود – رنگ چهره را باز مي کند و بر زيبائي و لطافت پوست مي افزايد .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
22- عرق چهار زيره (گرم)
مقوي معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زياد کننده شير مادر .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
23- چهار عرق (سرد)
تب بر – ضد يرقان – تصفيه کننده خون – ضد تشنج – تقويت پوست و کبد – شستشوي کليه ها – آرام بخش .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
24- عرق چهل گياه (گرم)
تقويت کننده معده – رفع ترشي معده – هضم غذا را آسان مي کند – رافع دل دردهاي ناشي از سردي مزاج و دل پيچه .
طريقه مصرف : جهت سلامتي خودتان بعد از هر غذا نصف استکان ميل کنيد .
25- عرق خارک خاسک (سرد)
ضد عفوني کننده کليه ها – سنگ هاي کليه و مثانه را خرد کرده و از بين مي برد – درد کليه را تسکين مي دهد – درمان قلنج – شهوت را زياد مي کند .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل کنيد و در مواقع درد کليه به جاي آب مصرف شود .
26- عرق خار شتري (سرد)
دافع سنگ هاي کليه و مثانه – شستشو دهنده کليه ها – مفيد جهت سياه سرفه و سلامتي کليه ها .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان و در مواقع درد کليه يا احساس سنگ در کليه و مثانه به جاي آب ميل کنيد .
27- عرق خرفه (سرد)
تب برب – تصفيه کننده خون – تشنگي را به خوبي تسکين ميدهد – در رفع سوزش لوله مري و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفيد دارد – سرفه هاي مزمن را که همراه با اخلاط خوني باشد بخوبي معالجه مي کند – مفيد جهت مبتلايان به گواتر – بر طرف کننده سردردهاي ميگرني – صفرا بر – درمان خونريزي هاي نا منظم زنانگي و در بند آمدن آن بسيار مفيد است – اشتها آور و چاق کننده نيز مي باشد – مفيد جهت بواسير .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
28- عرق دارچين (گرم)
تقويت معده – مقوي قوه با – تقويت عمومي بدن – تقويت اعصاب – بوي بد دهان را از بين مي برد – ضد سرفه هاي مرطوبي – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بين مي برد .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ريختن چند قطره عرق دارچين در چاي ، چاي خوش طعم و دلپذير بنوشيد .
تذکر : مبتلايان به فشار خون از مصرف آن خوداري کنند .
29- عرق رازيانه (گرم)
ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زياد کننده شير مادر – مصرف عرق رازيانه در دوران بارداري چشمانه نوزاد را زيبا مي کند .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
تذکر : بعلت دارا بودن هورمون هاي زنانه مصرف مداوم جهت آقايان مضر است .
30- عرق زنجبيل (گرم)
تقويت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نيرو دهنده قواي جنسي – رفع مسموميت هاي غذائي و ميوه اي .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
31- عرق زنيان (گرم)
ضد عفوني کننده قوي معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – براي رفع اعتياد و مضرات آن بسيار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفيد است .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
32- عرق زيره (گرم)
لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زياد کننده شير مادر – ملين .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزي 4 مرتبه ميل کنيد .
33- عرق زوفا
نيرو دهنده – تقويت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگي و سرفه خلط آور – رفع عفونتهاي ريوي و زکام هاي نزله اي و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خوني دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکين مي دهد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
34- عرق زيره سياه (گرم)
تقويت معده – ضد نفخ – مفيد جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
35- سرکه سيب
ضد چاقي – مفيد براي شادابي و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بيماري هاي قلبي را از شما دور مي کند رگ هاي خوني را نرم و قابل انعطاف مي سازد و از فشار خون جلوگيري مي کند – چربي خون را پايين مي آورد – ضد عفوني کننده و ميکروب کش است سرشار از کلسيم و پتاسيم و انواع ويتامين ها مي باشد .
طريقه مصرف : يک قاشق غذا خوري سرکه سيب را با يک قاشق چايخوري عسل طبيعي و نصف ليوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه ميل کنيد يا نصف استکان سرکه سيب را در يک وقت معين هر روز همراه با غذا يا سالاد مصرف کنيد .
36- سرکه سفيد و قرمز
چاشني غذا – جهت تهيه سس مايونز و سالاد و تهيه انواع ترشيجات
37- عرق سنبل الطيب (گرم)
محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگراني و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هيستري و مسکن سر دردهاي ميگرني – ادرار مبتلايان به مرض قند را کم مي کند .
طريقه مصرف : بعد از غذا يک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .
38- عرق سير (گرم)
دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقيق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پايين مي آورد – ضد عفوني کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب هاي کهنه – ضد ميکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداري باعث خوش آب و رنگي نوزاد مي شود – از سفيد شدن موهاي سر و بدن جلو گيري مي کند .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل کنيد .
توضيع : عرق سير بويي از سير در دهان شما نمي ماند .
39- عرق شاطره (معتدل)
تصفيه کننده خون – صفرا بر – ضد يرقان – تب بر – تقويت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ويتامين ث در بدن ) – تقويت لثه و از خونريزي آن جلو گيري مي کند .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک ليوان ميل شود .
40- عرق شاه اسپرم (معتدل)
تقويت معده – باد شکن – ضد عفوني کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوي بد سير و پياز را از بين مي برد – رفع سر دردهاي يک طرفه و عصبي – ضد سرفه و آنژين – رفع التهابات دستگاه مجاري ادرار – جهت افرادي که هنگام مسافرت با هرنوع وسيله نقليه اي که دچار سردرد و استفراغ مي شود بسيار نافع است .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
41- عرق شلتوک (سرد)
پياز موي سر را تقويت مي کند و مانع ريزش مو مي شود و از سفيد شدن موهاي سر جلو گيري مي کند – چاق کننده .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک ليوان ميل شود .
42- عرق شنبليله (گرم)
پايين آورنده قند خون – درمان کم خوني – چاق کننده – نرمي استخوان را از بين مي برد – تقويت موي سر .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا نصف ليوان ميل شود .
43- عرق شويد (گرم)
پايين آورنده چربي خون – مقوي معده – باد شکن – رفع سکسکه و دل درد – قاعده آور – درد پشت و کليه و مثانه را تسکين مي دهد – رافع تنگ نفس و ضعف معده – زياد کننده شير مادر .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف ليوان ميل شود .
44- عرق شيرين بيان (گرم)
درمان زخم معده و اثني عشر – تقويت دستگاه گوارش – عفونتهاي ريه وکليه را برطرف مي کند – ضد سرفه ، خلط آور – سينه را نرم و صدا را باز مي کند – يبوست مزاج و بواسير را از بين مي برد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
45- عرق صنوبر (گرم)
محرک و مقوي اعصاب – رفع سرما خوردگي ، زکام ، نزله ، برونشيت ، عفونت سينه ، درد گلو – براي فلج و لقوه و بي حسي اعضاي بدن و بعضي از تنگ نفس ها مفيد است – درد کليه و مثانه را تسکين مي دهد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
46- عرق طارونه (گرم)
تقويت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتيسمي و درد مفاصل را از بين مي برد – محرک و نيرو دهنده قواي جنسي .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا نصف ليوان ميل شود .
47- عرق کاسني (سرد)
تب بر – تقويت پوست و کليه و کبد – خون را تصفيه مي کند و حرارت آن را پايين مي آورد و رگ هارا باز مي کند – درد مفاصل را که از گرمي مزاج باشد مداوا مي کند – داراي ويتامين ث – پايين آورنده فشار خون .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک ليوان ميل شود .
توضيع : مصرف اين عرق در دوران بار داري نوزاد را زيبا و خوش آب و رنگ کرده و زايمان را آسان مي کند .
48- عرق کاکاتو (گرم)
ضد نفخ – تقويت معده – مفيد جهت برونشيت و سياه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونريزي بيني بسيار مؤثر است) در موقع خونريزي کمي از اين عرق را استنشاق کنيد .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
توضيع : ضمنا دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا مي کند . جهت مصرف براي دوغ دو قاشق غذا خوري در يک ليتر دوغ بريزيد .
?9-عرق کلپوره (گرم)
نيرو بخش – مقوي – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکين مي دهد – اختلالات عصبي و اعمال کليه را تنظيم مي کند .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
توضيع : مؤثر در رفع نازايي . طريقه مصرف : خانم ها به مدت سه ماه قبل از بار دار شدن به طور مداوم روزي سه استکان ميل کنند و جهت زايمان آسان يک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزي سه مرتبه ميل کنند .
50- عرق کيالک (سرد)
مفيد جهت بيماري هاي قلبي – طپش قلب و زربان آن را منظم مي کند – باز کننده انسداد عروق و از سخت شدن رگها جلو گيري مي کند – تقويت معده – صفرا بر – ضد تشنج و اسهال .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
51- عرق گشنيز (سرد)
مقوي مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هيستري – مقوي معده – ضد عفوني کننده مجاري ادرار – ميکروب کش – شستشوي دهان با اين عرق جوش ها و آف دهان را از بين مي برد – لثه را محکم مي کند واز خونريزي آن جلو گيري مي کند.
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
تذکر : از مصرف زياد آن خودداري شود .
52- عرقه گزنه (گرم)
پايين آورنده قند خون – خلط آور – رافع تنگ نفس – نيرو دهنده – زياد کننده شير مادر – قاعده آور – ضمنا مزمزه در دهان لثه ها را تقويت کرده و غرغره کردن آن براي ورم لوزه و زبان کوچک مفيد است .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
53- گلاب (گرم)
البته گلاب با عطر و رايحه دل انگيزي که دارد در همه جا و همه چيز مي شود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمي باشد : مقوي مغز واعصاب – غش و ضعف و بيهوشي را رافع مي کند – دفع بلغم – لثه را سخت مي کند – صفرا بر .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان ميل شود .
تذکر : در مواقع سرماخوردگي از مصرف آن خودداري شود .
54- عرق گلپره (گرم)
ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقويت مي کند – ضد عفوني کننده – ضد تشنج و انگل و سکسکه – معالج هيستري – عفونتهاي دستگاه تنفس – تقويت حافظه – جهت فلج و بي حسي اعضاي بدن مفيد است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
55- عرق گل گاو زبان (گرم)
آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بين مي برد – اعضاي بدن را تقويت نموده و روح را نشاط مي بخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گريپ و برونشيت – رافع تنگ نفس – مفيد جهت افراد مبتلا به وسواس .
طريقه مصرف : صبح و ظهر قبل از غذا يک استکان و شب موقع خواب يک استکان ميل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطيب مصرف شود خواب آور بسيار خوبي است .
56- عرق مخلصه (گرم)ببخ
تقويت اعصاب – تقويت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسيار مفيد است – درمان قلنج .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
57- عرق نسترن (گرم)
تقويت قلب – تصفيه کننده خون – سرشار از ويتامين ث – مفيد جهت سنگ کيسه صفرا – اسهال کودکان را بند مي آورد .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان و يا به صورت شربت ميل شود .
58- عرق مرزنجوش (گرم)
مقوي معده - رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد ميگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ريزش بيني .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود . جهت زکام و آب ريزش بيني روزي دو مرتبه همراه با کمي آب گرم استنشاق کرده و شبي يک بار بخور دهيد .
59- عرق مرزه (گرم)
تقويت معده – ضد ترشي معده – ضد نفخ – دافع انگل روده و معده نرمي استخوان را از بين مي برد – رافع مؤثر اسهال هاي حاد و مزمن .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
60- عرق ميخک (گرم)
مقوي مغز و اعصاب – مسکن سر درد ، دندان درد – تقويت لثه – ضد اضطراب – تقويت معده و کبد – ضد استفراغ – درمان قلنج و سکته هاي ناقص ، تنگ نفس و سرفه هاي خلط آور .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان ميل شود .
61- عرق نعنا (گرم)
مقوي معده – مولد خون – اشتها آور – رفع دل درد و دل پيچه – ضد تشنج – باد شکن – رفع گرما زدگي اطفال – رفع سکسکه .
طريقه مصرف : بعد از هر غذا يک استکان ميل شود .
62- عرق هل (گرم)
مقوي معده – باد شکن – بوي بد دهان مخصوصا سير را از بين مي برد – عرق هل گذشته از خواص درماني آن مصارف فراواني دارد .
توضيع : اگر مي خواهيد چاي خوش طعم و خوش عطر بنوشيد فقط با چند قطره عرق هل غذاهاي مطبوع و دلپذير بخصوص برنج و انواع ته چين با کمي عرق هل شيريني ها و کيک هاي خوشمزه خانگي فقط با کمي عرق هل اگر شما يک مرتبه امتحان کنيد هرگز بدون عرق هل غذا يا شيريني جات ميل نخواهيد کرد.
63- هفت عرق اعصاب (گرم)
تقويت مغز و اعصاب – آرام بخش – اختلالات عصبي ، ضعف اعصاب ، سر دردهاي عصبي ، سر گيجه ، عصبانيت ، بي حوصلگي را درمان مي کند .
طريقه مصرف : روزي سه مرتبه هر وعده يک استکان ميل شود .
64- هفت عرق قلب (گرم)
تقويت قلب – نشاط آور – نيرو بخش – رفع گرفتگي و خفقان قلب – تپش قلب – تقويت عمومي بدن – رفع ضعف بدن .
طريقه مصرف : قبل از هر غذا يک استکان ميل شود .
65- عرق يونجه (گرم)
چاق کننده – مولد خون نيرو دهنده قواي جنسي – تقويت عمومي بدن – به علت دارا بودن انواع ويتامين ها در تامين استخوان بندي اطفال و درمان نرمي استخوان آنها اثر نيکو دارد و چون سرشار از ويتامين (کا) مي باشد مانع خونريزي مي گردد .
طريقه مصرف : بزرگسالان قبل از هر غذا يک ليوان و اطفال قبل از هر غذا نصف استکان ميل شود .
برچسبها: عرقیات گیاهی
ورودی های شهرها
یک اصل مهم در فضاهای شهری تشخیص هویت است زیرا هویت بارزترین عنصر ماهیت و ذات ممکن است. هویت گردآورنده ارزش هایی از محیط های طبیعی و مصنوع اطراف است که نشان دهنه شخصیت شهر در سطح کلان مناطق و فضاهای شهری است. در این راستا مبادی ورودی شهرها موثرترین فضای شهری در مواجهه با شهر هستند که به عنوان یک نماد نشانه شهر معرف هویت و شخصیت یک شهر است. قابل درک است که ورودی شهر با ایجاد یک فلکه و خیابان های متصل به آن تعریف و محقق نمی شود و نمی تواند با این گونه فضاهان شخصیت شهر از لحاظ توریستی مذهبی و یا صنعتی بودن را نشان دهد. برای شاخص سازی هر مبادی ورودی لازم است ورودی معرف و یا نماینه چهره و شخصیت شهر باشد و اکثر ورودی های شهری فاقد این ویژگی است.
برچسبها: ورودی های شهرها
💠شتاب گرفتن مهاجرت از روستاها و حاشیهنشینی
🔹چند سالی است که مهاجرت از روستاها و حاشیهنشینی شتاب گرفته است. روستاییانی که مدتهاست با مشکلات کمآبی و از بین رفتن زمینهای کشاورزی روبهرو هستند و غول بزرگ بیکاری آنها را مستأصل کرده و راه شهرها را در پیش گرفتهاند؛ هر چند که خیلی از آنها شهرنشین هم نشدهاند و فقط حاشیهنشینی و مشاغل کاذب را تشدید کردهاند. آمارها حکایت از آن دارند که بیشتر از ١٠میلیون نفر حاشیهنشین در شهرهای ایران زندگی میکنند که اغلب آنها از مناطق روستایی و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مهاجرت کردهاند؛ اما در کنار توسعه نامتوازن، اشتغال مهمترین علت مهاجرت است که روستاییان را به امید پیداکردن شغل یا درآمد بیشتر به طرف شهرهای بزرگ میکشاند اما نبود فرصتهای شغلی مناسب، این افراد را به سمت کارهای غیرمولد میبرد. اقتصاد روستایی ارزشافزوده بالایی ندارد.
🔹کارشناسان اقتصاد توسعه معتقدند که مهاجرت روستاییان به شهرها به خودی خود موضوع بدی نیست ولی زمانی این موضوع تبدیل به یک معضل میشود که روستاییان به حاشیه شهرها بیایند و در شرایطی که حاشیه شهرها با فقدان امکانات و بزهکاری زیاد مواجه است و اشتغال هم وجود ندارد، امنیت زندگی شهری در مخاطره قرار بگیرد. بنابراین باید شرایط و امکانات به گونهای در روستاها فراهم شود و روستاییان از امکاناتی مانند تحصیل، بهداشت و... برخوردار باشند و اگر هم تمایل به زندگی در شهرها داشته باشند، شهرها آمادگی لازم را برای پذیرش روستاییان داشته باشد، به این معنا که برای آنها اشتغال ایجاد کند. #بخش_اول
موضوعات مرتبط: جغرافیا




















